Meubelontwerp 2018-12-21T13:30:47+00:00

Project Description

Meubelontwerp

Nadat de klant menig woonboulevard had afgestruind en nog altijd niet de droomkast voor in hun woonkamer had gevonden, kwamen ze bij mij terecht. De opdracht luidde; ontwerp een kast waardoor we ons uniek voelen, een kast die echt voor ónze woonkamer en ons ontworpen is.
De eisen&wensen die gesteld werden aan de maatwerk kast waren dat er veel opbergruimte in moest zitten, zowel een aanvulling voor de keuken als voor het speelgoed van hun dochtertje.
De kast moest ook dienst doen als audio- en televisiemeubel en last but not least; het moet echt een eyecatcher voor de woonkamer zijn. De kast die ik ontworpen heb bied op ieder front een prachtige oplossing bied. In de kast zitten verschillende deuren, laden en klepdeuren, zo creëer je op iedere hoogte kastruimte waar je makkelijk bij kunt. Omdat er juist zo veel opbergruimte in de kast zit, moet het geheel niet te druk worden, dus het lijnenspel van de laden en deuren is erg belangrijk. Ook heb ik een paar ‘bakken’ toegevoegd in het ontwerp die fungeren als aandachtspunten, deze steken dan ook enkele centimeters naar voren ten opzichte van de kast. In deze ‘bakken’ kan decoratie worden geplaatst.
Omdat deze decoratieplaatsen zo afgekaderd zijn wordt het nooit een rommeltje of een overkill aan
deco-spulletjes in de gehele ruimte. Ook het spel tussen het supermat wit en de HPL houtlook (Polaris 2904 wit en 1390 Root, Abet) van de bakken geeft de kast net een wat speelser effect,
ondanks het rechte lijnenspel.
Het leuke is dat de plaatsing van de kast, ondanks het flinke formaat, de zithoek in de woonkamer optisch groter heeft gemaakt. Eigenlijk kun je zeggen, de klant vroeg om een kast, maar kreeg een compleet nieuwe inrichting!