Woning Valkenswaard 2018-12-21T14:18:54+00:00

Project Description

Woonkamer met open keuken

Na een jaar flink verbouwd te hebben aan deze ruime, vrijstaande woning in Valkenswaard uit 1961 kwam de klant bij me. De structuur van de woning was flink aangepakt, verouderde zaken als leidingwerk en elektra waren vernieuwd, en alle wanden en plafonds glad gestukt.
Je kunt wel stellen dat de woning van 1961 naar 2017 gebracht was. Maar deze strakke wanden hadden als gevolg dat de woonkamer, keuken en corridor met bijbouw nu wat kil en hol aan voelden.
Dus de interieurvraag is “Hoe maken we het gezellig en eigen?”

De klant had een duidelijke stijl voor ogen en hier zijn we samen mee aan de slag gegaan. Onze keywoorden waren ‘stoer’, ‘robuust’ en ‘pure materialen’. Tot de eisen&wensen van de klant behoorde extra bergruimte in zowel woonkamer als bijbouw, en plaats voor een extra koelkast en vriezer. En voor hun dochtertje van 1,5 jaar moet er volop ruimte zijn om te spelen, maar niet in de vorm van een speelkamer.

In de woonkamer met open keuken is een zithoek gecreëerd, en is er een lange eettafel geplaatst, die ondanks dat deze vrij in de ruimte staat toch ‘rugdekking’ heeft van een hoge kast die zorgt dat keuken en eetkamer meer bij elkaar gaan horen.

Corridor en bijbouw

Via de corridor komen we in de bijbouw die in de bestaande situatie tot op heden als opslagruimte werd gebruikt. Maar in het nieuwe plan moet deze ruimte meer een eenheid gaan vormen met de woonkamer en eigenlijk als een verlengde hiervan gaan functioneren. In de bijbouw hebben we een werkkamer en een loungeruimte met gashaard gemaakt. In de loungeruimte is een modulaire bank geplaatst om de tuin niet buiten te sluiten maar juist aandacht te geven.

Plattegrond nieuwe situatie

 

 

Jorien heeft ons geholpen met ontwerpen van onze woonkamer en aparte zit- & werk kamer.
Tijdens het eerste gesprek voelden we gelijk een klik en hebben we onze smaak en behoeften besproken. In de daarop volgende gesprekken werden de ontwerpen verder uitgewerkt en bleek Jorien verschillende keren exact de juiste snaar te raken.
We hebben met veel plezier met haar kunnen sparren over het ontwerp en zijn erg tevreden met het (verrassende) resultaat.
Jorien, hartstikke bedankt; je bent een aanrader!

Laura & Ruud, Valkenswaard