Debat over de wettelijke titelbescherming van de Interieurarchitect

Donderdag 24 november 2016 j.l. vond er een debat plaats met de titel ‘innoveren of decoreren’ op initiatief van BNO, BNA en BNI. Bij dit debat werd er o.a. gesproken over het in stand houden van de titel van Interieurarchitect, en eventueel het openbreken van de markt, en de rol van een interieurarchitect.

Een van de sprekers is Dr. Barbara Heebels van de Universiteit van Amsterdam, zij heeft onderzoek gedaan naar de wettelijke titelbescherming van de Interieurarchitect.

Lees het onderzoek van Dr. Barbara Heebels en Prof. Dr. Robert C. Kloosterman:
http://www.bni.nl/downloads/161107-%20conclusies%20flitsenquete.pdf

Bekijk hier het debat:

Werkt de video niet ? Linkje naar Facebook.

Barbara concludeert, “het van binnen naar buiten denken dat is waar interieurarchitecten bij uitstek in opgeleid zijn”, en dus is het verstandig om in beginstadia van (nieuw- of ver-) bouw al een interieurarchitect in te schakelen, en niet pas op het moment als de meubels uitgezocht moeten worden. In mijn eigen perceptie werkt een interieurarchitect van binnen naar buiten, en een architect van buiten naar binnen, wat naar mijn mening inhoud dat je, zeker als opdrachtgever van een nieuwbouwproject, het beste van twee werelden kunt krijgen bij een samenspel tussen architect en interieurarchitect.

Er werd gesproken over het laten vervallen van de wettelijk beschermde titel van Interieurarchitect. Dit is een door opleiding verkregen titel die alleen gevoerd mag worden na registratie bij Bureau Architectenregister. En wat is het verschil in werkzaamheden tussen een Interieurarchitect en bijvoorbeeld interieurontwerpers, -designers en –stylisten? Wat vind jij hier van?

 

 

By | 2018-12-21T11:05:53+00:00 december 1, 2016|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment