Het Vintageseizoen is geopend!

Jaaaaa, het seizoen is weer aangebroken!! “Het seizoen”, hoor ik u denken, “van de mosselen, of dat de nieuwe programmering start op de tv??” Niets van dat alles! Ik wil mij bij deze hard maken voor een officiële opening van het brocante-, vlooien- of rommelmarkt seizoen.

Verschillende verenigingen beginnen weer te draaien na de zomervakantie en moeten dus de kas spekken voor de nodige kampen die er aan gaan komen. En als Vintagelovers kunnen wij ons hart weer ophalen en zo op onze geheel eigen wijze een steentje bijdragen aan deze goede doelen.

Heerlijk! Weer goed voorbereid met de nodige (plastic) tasjes en een portomonee vol kleingeld trekken we vroeg ten strijde, om ons onder te dompelen in het sponseren van het goede doel dat ons zo op het Vintage-liefhebbende-lijf geschreven is. Weer of geen weer, want dat hoort zo bij Het Vintageseizoen, we verbijten ons voor die ene prachtige bureaulamp die verstopt en vergeten ligt te wezen onder een kraampje, of we duiken met een aanloopje tussen de stapel prachtige tassen, terwijl de regen zich over ons uitstort.

Want de gouden regel voor een Vintagelover is;
De juweeltjes liggen altijd onder de kraam of onderop de stapel!

rommelmarkt

Ik maak er nu een beetje een grapje van, maar het is natuurlijk sinds een niet-nader-vast-te-stellen-periode, wel een volkssport aan het worden. Sinds Vintage een modeterm is, en dit natuurlijk niet spiksplinter nieuw te verkrijgen is in de winkel, worden de vele rommelmarkten platgelopen. Ik vrees dat het ruime aanbod van verenigingsrommelmarkten ook komt doordat de nodige subsidies zijn geslonken en er toch echt nieuwe lichtmasten moeten komen op trainingsveld 2.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de verenigingen die in weekenden huis-aan-huis oude spulletjes komen ophalen met een busje plus aanhanger of soms zelfs tractor. Zij zijn zich er vaak niet van bewust wat voor juweeltjes ze in ontvangst nemen en van de stoep halen. En het varieerd van kleine spulletjes, kleding, tot prachtig meubilair.

Amateurvintage versus rommelpro’s

Maar zo zijn er ook de commerciële, goedgeorganiseerde kofferbak verkopen in grote beurs- of ijshallen, hier staan de mensen met kennis van zaken. De prijzen liggen wat hoger dan op de gemiddelde rommelmarkt.prijsformule rommelpro

Ik zie het rekensommetje zo; Rommelmarktprijs + (de kennis + het grasduinen of zoeken + onderhandelen + poetsen) = de vraagprijs van de rommelpro. De vintagelover die minder gek is op het rommelen op de verschillende markten moet voor zichzelf de afweging maken of deze prijs het waard is of niet. Het grappige is dat deze rommelpro’s vaak naast je voor het hek staan te wachten bij een willekeurige verenigingsrommelmarkt om hun slag te slaan.

 

Eerlijke-Vintage keurmerk

Dus lieve mensen, doe goed onderzoek naar de brocante-, vlooien-, rommel-, kofferbakverkoop- of vintagemarkt waar je heen wilt gaan. Want Vintage aanschaffen is net als kiezen tussen legbatterijeieren of vrolijke uitloop-scharreleieren! Er zit dan wel geen keurmerk op,maar is wel te herkennen aan de vrolijke verenigingsgezichten achter het kraampje.

 

opbrengst rommelmarktZo voelt Vintage aanschaffen toch een stuk prettiger en avontuurlijker.
En blijf ook vooral gul de kasten uitmesten en de zolder opruimen, want de een zijn troep, de ander zijn juweeltje!

Dit lijkt mij een duidelijke win-win-win-situatie!!

 

By | 2018-12-21T11:55:52+00:00 oktober 9, 2014|Vintage|0 Comments

Leave A Comment